Runeberg Junior -palkinto Nattexpressen-kirjalle

Kirjan kansikuva.Runeberg Junior -palkinnon on saanut Karin Erlandssonin kirjoittama ja Peter Bergtingin kuvittama Nattexpressen (Schildts & Söderströms, 2020). Kirja on suomennettu nimellä Yöjuna.

Kertomuksen päähenkilö Danja etsii isoäitiään, joka on kadonnut juuri ennen joulua. Lukija saa nousta Danjan mukana Yöjunaan ja lähteä jännittävälle matkalle. Karin Erlandssonin teoksessa käsitellään menetyksiä, yksinäisyyttä ja kaipausta, joten se on myös hyvänä pohjana keskusteluille lapsen kanssa.

Kunniamaininnan sai Tuulikki Tolosen kirjoittama ja Kati Vuorennon kuvittama Agnes ja unien avain (WSOY, 2020).

Runeberg Junior -palkinnon jakavat Porvoon kaupunki ja Sanomalehti Östnyland. Se jaettiin nyt viidennen kerran. Palkinto myönnetään suomalaiselle lastenkirjalle, jonka kohderyhmänä ovat 6–9-vuotiaat lapset. Palkintosumma on 10 000 €.

Runeberg Junior on palkinto, jonka voittajan päättävät lukijat itse. Tänä vuonna esivalintaraatiin kuuluivat Uusimaan päätoimittaja Marko Enberg, rehtori emerita Leena Stolzmann ja opas Jenny Törnroos. Lopullisen valinnan teki kahdeksan lapsiraatia porvoolaisista päiväkodeista ja kouluista. Raadeissa oli lapsia yhteensä 210.

Lue Lukemon kirjavinkki Yöjuna-teoksesta. 

Tutustu ehdokkaina olleisiin teoksiin.