Read Hour ja Read Hour Live 8.9.2021

Readhour -kuva.

Lasten ja nuorten säätiö järjestää YK:n lukutaitopäivänä 8.9. Read hour –kampanjan.

Read Hour Live juhlii lukemista 8.9. klo 10–11. Virtuaalitapahtuma on suunnattu yläkouluille ja alakoulujen ylimmille luokille. Livelähetystä voi seurata YouTubesta. Read Hour Liven juontavat tanssija ja somevaikuttaja Leevi Lehtonen ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Musiikkivieraana on rap-artisti Yeboyah. Näyttelijä Krista Kosonen vierailee lähetyksessä ja lukee ääneen Maailma 2050 -kirjoituskilpailun voittajatekstejä. Kirjailijavieraina lähetyksessä ovat Max Seeck ja Veera Ojola. Ohjelmassa on lisäksi nuorten tekemää ohjelmaa ja yllätyksiä.

Livelähetyksen katsojat pääsevät äänestämään lähetyksen aikana Read Hour -palkinnon saajan. Palkinto jaetaan teosta, joka on innostanut nuoria lukemaan viimeisen vuoden aikana.

Voit ilmoittaa koulusi tai luokkasi mukaan katsomaan livelähetystä. Kaikki halukkaat mahtuvat linjoille. Ilmoittautumalla varmistat, että saat lähetykseen etukäteen YouTube-linkin.

Lue lisää Read Hour Livestä ja ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan.

Read Hour eli lukutunti järjestetään 8.9. klo 19. Osallistuminen vaatii vain tunnin omasta kalenterista sekä mieleisen luettavan. Lasten ja nuorten säätiö kannustaa jokaista löytämään oman tapansa lukea, sillä se antaa avaimet paremmalle ymmärrykselle maailmasta, muista ja itsestä. Osallistu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin 8.9. klo 19.00-20.00. Jaa parhaat lukuvinkkisi ja innosta muita mukaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour.

Lue lisää Read Hour -kampanjasta.