Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailun teemakuva.Mitä arktinen luonto merkitsee elämässäsi? Mitä ajattelet luonnon monimuotoisuudesta, ympäristön muutoksista ja tulevaisuudestasi pohjoisessa? Anna äänesi kuulua!

Ympäristöministeriön ja Yleisradion järjestämään Pohjoinen luontoni -kirjoituskilpailuun voi osallistua kirjoittamalla lyhyen proosatekstin tai runon arktisen luonnon merkityksestä sinulle.

Työn enimmäispituus on 3000 merkkiä välilyönteineen eli noin yksi sivu. Voit kirjoittaa suomeksi, saameksi tai ruotsiksi. Sarjoja on kolme: esikouluikäisistä 2. luokkalaisiin, 3.–6.-luokkalaiset ja 7.–9.-luokkalaiset.

Kilpailuun voivat osallistua napapiirin pohjoispuolella asuvat lapset ja nuoret sekä etelämpänä asuvat lapset ja nuoret, joilla on omakohtaisia kokemuksia ja ajatuksia arktisen alueen luonnosta. Jokaisessa sarjassa palkitaan yksi runo ja yksi proosateksti luontokirjalla ja 50 euron kirjakauppalahjakortilla. Koko kilpailun voittaja saa 400 euron rahapalkinnon. Palkitut saavat palautetta raadilta.

Lähetä tekstisi viimeistään 13.4.2023!

Lisätietoa kilpailusta ja osallistumislomakkeen löydät täältä. 

Kilpailun esiraatiin kuuluvat raadin puheenjohtaja, tutkija, tietokirjailija, tiedetoimittaja, runoilija Mia Rönkä (suomi), opettaja, kääntäjä, tutkija ja kirjailija Petter Morottaja (inarinsaame), saamen kielineuvoston puheenjohtaja Tauno Letjoff (koltansaame), rap-artisti Áilu Valle (pohjoissaame), kulttuuritoimittaja ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi (suomi), lastenkirjailija, sanataidekasvattaja ja koulutaiteilija Veera Vähämaa (suomi), runoilija, aforistikko, nuortenkirjailija ja nuorisotyöntekijä Marko Laihinen (suomi) ja kirjailija Johanna Holmström (ruotsi).