Otavan nuortenromaanikilpailu

Otavan nuortenromaanikilpailu -teksti ja sen alla kirjoja.Tunnetko 2020-luvun nuorten arkea ja elämää? Haluatko saada nuorten äänet kuuluville kaunokirjallisen tekstin avulla? Oletko aina haaveillut nuortenromaanin kirjoittamisesta?

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö järjestävät nuortenromaanin kirjoituskilpailun. Osallistumisaika on 1.8. ̶ 1.11.2022. Kilpailun voittaja julkistetaan maaliskuussa 2023.

Kilpailussa etsitään nuortenromaania, joka on vahvasti kytköksissä aikaamme ja on sovellettavissa myös audiovisuaaliseen muotoon. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen romaanikäsikirjoitus.

Kilpailuun voi osallistua suomenkielisellä ja ennen julkaisemattomalla käsikirjoituksella. Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole ennen julkaisseet kaunokirjallista teosta nuorille.

Kilpailun voittaja saa palkintona 7 000 euroa, toiseksi sijoittunut 4 000 euroa ja kolmanneksi sijoittunut 2 000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen syksyllä 2023.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Veera Salmi, Otavan lasten- ja nuortenkirjallisuudenkustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio ja kustannuspäällikkö Marjo Lemponen, tuottaja Tia Ståhlberg tuotanto- ja levitysyhtiö Aurora Studiosista sekä kaksi lukiolaista Helsingin normaalilyseosta.

Lisätietoa kilpailusta.