Nuorten runokilpailu 2022: Runo on vapaa – Dikten är fri

Kuvituskuva.
Topelius-Seura ry järjestää valtakunnallisen runokilpailun 13–19-vuotiaille nuorille.

Runo on vapaa Dikten är fri -kirjoituskilpailu käynnistyy 1. tammikuuta 2022 ja päättyy 31. maaliskuuta 2022. Palkinnonsaajat julkistetaan toukokuussa 2022. Runokilpailu on kaksikielinen eli kilpailuun voi lähettää omia runojaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Runojen ja lorujen toivotaan ammentavan innoitusta Topeliuksen laajasta ja monipuolisesta lastenkirjallisuudesta ja runoudesta, mutta lentävän vapaina nykylapsen ja -nuoren maailmaan liittyvissä tunnelmissa ja aihepiireissä. Topelius itse sai runoihinsa innoitusta erityisesti luonnosta, kotiseudusta, historiasta ja ihmiselämästä. Hän oli taitava käsittelemään aiheitaan niin menneisyyden, oman aikansa kuin tulevaisuudenkin näkökulmasta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, 13–15-vuotiaiden sarja sekä 16–19-vuotiaiden sarja. Molemmista sarjoista valitaan kolme parasta runoa, jotka palkitaan.

1. palkinto 200 euroa
2. palkinto 100 euroa
3. palkinto 50 euroa

Kilpailun päätuomarina toimii runoilija, asiantuntija (kasvatus- ja perheasiat) Ilkka Tahvanainen. Tuomaristoon kuuluvat lisäksi Topelius-seuran puheenjohtaja, OTT, lastenkirjailija Tuula Pere sekä hallituksen jäsenet Anna-Kaisa Inkala (TT, FM), Hanna Samola (FT) ja Tiina Leppänen (TM), joka toimii myös runokilpailun  koordinaattorina.

Osallistumisohjeet ja lisätietoa.