Merkityskirjat toivoo lapsilta ideoita uuteen lastenkirjaan 11.10. saakka

Kuvituskuva.

Merkityskirjat toivoo lapsilta ideoita uuteen lastenkirjaan

Lahtelainen lastenkirjakustantamo työstää parhaillaan alkuvuodesta 2021 julkaistavaa yhteisöllistä lastenkirjaa, jonka tekemiseen voi kuka tahansa osallistua.

Merkityskirjojen neljäs teos on kustantamon ensimmäinen tilauskirja. Ympäristöteemainen lastenkirja tehdään yhteistyössä Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen kanssa.

Luovaa ideaa vailla on vielä seitsemän tarinallista yksityiskohtaa, joihin otetaan vastaan ehdotuksia 11. lokakuuta asti ihan kaikilta suomalaisilta, ei vain lahtelaisilta. Ideoita voi lähettää tällä sivulla.

Haussa on muun muassa pihakirppiksellä myytävä kahvikuppi sekä kasvisruokavinkkejä buffet-ravintolaan.

– Lukijoille merkityksellisten asioiden dokumentointi osaksi lastenkirjaa tekee kuvitusprosessista tosi mielenkiintoisen myös kuvittajalle. Jokaiseen kirjaan on tullut joukkoluovuuden ansiosta paljon sellaisia elementtejä, joita emme itse olisi ikinä tulleet ideoineeksi, toteaa Merkityskirjojen kuvittaja-graafikko Anna Aalto.

Joukkoluovuudella syntyneet yksityiskohdat esitellään kirjan ilmestymisen tarkemmin kustantajan verkkosivujen Joukkoluovuus-sivuilla. Niin sanotut Luovat Merkitysassistentit mainitaan myös nimeltä painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021.

Lisätietoja kirjaprojektista löytyy täältä.