Mediataitoviikko 6.-12.2.2023

Kuvituskuva.
Kuvitus: Roosa Hepomäki.

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, ja se suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kymmenien kansallisten organisaatioiden kanssa. Se on myös osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa.

Mediataitoviikko tarjoaa joka vuosi paljon uusia materiaaleja mediataitojen kehittämisen tueksi. Teemaviikon materiaaleja on tarjolla eri ikäryhmille, ja niitä löytyy suomeksi, ruotsiksi, saameksi, englanniksi sekä selkokielellä suomeksi. Tänä vuonna Mediataitoviikko julkaisi viisi vinkkivihkoa, joihin on koottu teemaviikon ajattomia materiaaleja ja otteita lehden artikkeleista.

Lue lisää Mediataitoviikosta, tutustu monipuolisiin materiaaleihin ja lataa ja tulosta pdf-vinkkivihkot itsellesi täältä.

Jaa omia Mediataitoviikon tunnelmia ja vinkkejä tunnisteella #Mediataitoviikko.