Lukuintoa kouluihin digitaalisesta Ebban-kirjapalvelusta

Kuvituskuva.Opettaja, oletko jo tutustunut Ebbaniin?

Ebban on digitaalinen kirjapalvelu peruskoulun ja toisen asteen oppilaille sekä heidän opettajilleen ja koulun muulle henkilöstölle. Palvelu on suunniteltu erityisesti helpottamaan kirjojen kanssa työskentelyä luokassa. Ebbanin avulla koko luokan on mahdollista lukea ja kuunnella äänikirjoja rajattomasti yhtä aikaa.

Ebbanissa on tuhansia e-kirjoja ja äänikirjoja, jotka ovat saatavilla tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen kautta. Kirjat palveluun valitsee Ebbanin oma kirjastonhoitaja. Kirjat on luokiteltu kategorioihin, joiden avulla voi helposti löytää itselleen kiinnostavaa luettavaa ja kuunneltavaa. Palvelussa voi helposti selata esimerkiksi omalle ikäryhmälle suunnattuja kirjoja. Ajankohtaisia sisältöjä nostetaan esiin myös teemahyllyjen ja kirjavinkkien avulla.

Kuvituskuva.

Ebbanin kirjat ovat aina saatavilla kaikille palvelun hankkineille. Koko luokka, tai vaikkapa koko koulu, voi lukea tai kuunnella samaa kirjaa. Kirjat sopivat siis esimerkiksi lukupiireissä käytettäväksi. Oppilaat voivat lukea ja kuunnella kirjoja niin koulussa kuin kotonakin, arkisin ja vapaapäivinä. Ebbanissa ei ole aukioloaikoja, laina-aikoja eikä myöhästymismaksuja.

Opettajat voivat kokeilla palvelua maksuttomasti kaksi viikkoa, jonka jälkeen se muuttuu maksulliseksi. Kouluille lukuvuoden tai kalenterivuoden hinta on tällä hetkellä 7,90 euroa per oppilas.

Lue lisää Ebbanista.