Lukemon Nuorten oma ääni -kampanja yläkouluille kevätlukukaudella 2024

Lukemon julistekuva.
Kuva: Mira Aro.

Lastenkirjainstituutti ja Lukemo järjestävät Nuorten oma ääni -kampanjan yläkouluille kevätlukukaudella 2024.

Kampanjan tavoitteena on tutustuttaa opettajia yhteisöllisen lukemisen menetelmiin ja niiden monipuoliseen hyödyntämiseen oppitunneilla, sekä innostaa nuoria kirjojen lukemiseen ja sen jälkeen tapahtuvaan omaan luovaan työhön ja yhteisölliseen teosten käsittelyyn.

Osana kampanjaa järjestettiin yläkoulun opettajille suunnattu maksuton etäkoulutus 12.2.2024. Koulutuksessa käsiteltiin yhteisöllisen lukemisen menetelmiä ja lukemisen sosiaalisuutta sekä tutustuttiin Lukemo-sivustoon sekä nuorten kirjallisuusmedia Lukufiilikseen. Koulutuksesta nauhoitettiin tallenne, joka on nyt katsottavissa Lastenkirjainstituutin YouTube-kanavalla. Tallenne on vapaasti katsottavissa toukokuun loppuun saakka. Tekstitykset tehdään videoon helmikuun aikana. Tästä suoraan videotallenteeseen.

Kampanjan oppilaille suunnattu osuus käynnistyy maanantaina 11.3.2024. Opettajat voivat viedä kampanjassa esiteltyjä yhteisöllisen lukemisen menetelmiä luokkiin. Menetelmien pohjalta oppilaat tuottavat lukemistaan kirjoista materiaalia, jolla voi osallistua kampanjan osana järjestettävään kilpailuun. Kilpailutöistä parhaat palkitaan kirjapalkinnoin ja tuotoksia julkaistaan Lukemon oma ääni -sivuilla sekä Lukufiiliksessä kilpailuajan päätyttyä.

Tarkempi ohjeistus julkaistaan maaliskuun alussa kampanjasivulla.

Mukana kampanjassa on Lukukeskuksen nuorten kirjallisuusmedia Lukufiilis.