Lue ja liiku Huuhkajat lentoon!

Kampanjan kuvituskuva.
Kuva: Palloliitto.

Palloliiton Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja tukee, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin. Kampanja yhdistää lukemisen ja liikkumisen riemun Huuhkajien historialliseen EM-lopputurnauspaikkaan. Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio ja kampanjakummeina Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä kapteeni Tim Sparv.

Kampanjan tavoite on kevään aikana ennen kaikkea tukea, kannustaa ja innostaa lapsia kahden tärkeän asian, lukemisen ja liikkumisen pariin.

Kampanja on tarkoitettu kaikille Suomen päiväkodeille, eskareille ja alakoulujen 1., 2. ja 3. luokan oppilaille. Ryhmien ja luokkien on mahdollista tehdä yhteistyötä paikallisen jalkapalloseuran kanssa.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa tai ryhmänsä mukaan täyttämällä kampanjasivulta löytyvän lomakkeen 19.4. mennessä. Mukaan otetaan kaikki ilmoittautuneet ryhmät. Vähintään 500 ensimmäistä ilmoittautunutta saa oman huuhkaja-julisteen sekä Otavan lahjoittaman koulukohtaisen kirjapaketin.

Kampanja käynnistyy 26.4. ja sen aikana kerätään jokaisella luku- ja liikuntasuorituksella omalle huuhkajalle lisää sulkia. Huuhkajat kannustavat osallistujia etäältä ja lähettävät videoterveisiä ja vinkkejä. Kaikkien osallistuvien luokkien kesken arvotaan palkintoja ja parhaat luokkahuuhkajat palkitaan.

Lisätietoa kampanjasta Palloliiton sivuilla.