Leikkipäivä 22.4.

Leikkipäivän logo.

Leikkipäivä kutsuu lapsia ja aikuisia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien!

Leikkipäivän viikkoa vietetään tänä vuonna 17.-22.4.2023. Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 22.4. Leikkipäivän teemana on ”leikki yhteisenä kielenä”. Kuinka voimme luoda leikin kautta iloa ja yhteistä hyvää oloa, vaikka meillä ei olisikaan yhteistä kieltä?

Leikkipäivänä kuka tahansa voi järjestää oman riemukkaan leikkitempauksen vaikkapa perheen, ystäväpiirin tai naapuruston kesken. Leikkitempauksen voi pistää pystyyn esimerkiksi työpaikalla tai harrastuspiirissä. Se voi olla mitä tahansa vartin mittaisesta tuokiosta koko päivän kestävään tapahtumaan. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on rajattomasti. On kuitenkin tärkeää, että osallistuminen on maksutonta ja että osallistua saa kuka tahansa.

Leikkipäivän omilta sivuilta löydät runsaasti materiaalia, muun muassa leikki- ja puuhavinkkejä, asiantuntijoiden kirjoituksia leikistä ja sen merkityksestä sekä tietoa valtakunnallisesta Leikkipäivästä. Pääset sivuille tästä.

Lukemon Varhaiskasvatukseen-sivulta löydät kirjavinkkilistan leikkiin innostavista ja mielikuvitusta ruokkivista kirjoista, sekä tehtäväpaketin samasta aiheesta! Tehtävät on suunnattu alle kouluikäisille.

Kirjavinkkilistaan!

Tehtäväpakettiin!