Lasten- ja nuorten tietokirjapäivänä tuodaan tietokirjat lähemmäs lukijaa

Kuvituskuva tietokirjapäivästä.Valtakunnallista lasten- ja nuorten tietokirjapäivää vietetään tänä vuonna 18. syyskuuta. Päivän kunniaksi Tietokirjallisuuden edistämiskeskus on rahoittanut lasten- ja nuorten tietokirjailijoiden kirjastovierailut ympäri Suomen. Teemapäivä tuo esiin lasten- ja nuorten tietokirjoja ja muistuttaa niiden monipuolisesta tarjonnasta, josta jokainen lukija voi löytää itseään kiinnostavan teoksen niin dinosauruksista kuin lentokoneistakin. 

Onkin totta, että lasten- ja nuorten tietokirjoja on moneen lähtöön. Alla on esitelty muutama teemapäivään sopiva teos, jotka ohjaavat tiedonnälkäiset lukijat tietokirjojen maailmaan. 

 

Kansikuva.

Reetta Niemelä & Sanna Pelliccioni: Älä vihaa minua : Kirjeitä ihmisille 

Kirjemuodossa kirjoitettu teos pyrkii lisäämään ymmärrystä vaarallisina, inhottavina tai haitallisina pidettyjen lajien elämästä ja merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle. Se puuttuu ihmisten pelkoihin muun muassa kyytä tai ampiaisia kohtaan ja pyrkii tuomaan esiin lajien tärkeitä ominaisuuksia vähentääkseen ennakkoluuloja. 

 

 

Kansikuva.Tiina Sarja, Mikko Posio & Henna Ryynänen: Kuka vei roskat? 

Kaksoset Akseli ja Anni joutuvat kiperään roskaseikkailuun lainatessaan salaa isänsä dronea, joka tippuu vahingossa biojäteastiaan. Tieto yhdistyy tarinaan havainnollistavalla tavalla kirjan selittäessä mitä jätteille tapahtuu sen jälkeen, kun ne päätyvät roska-autoon. 

 

Kansikuva.Antti Nikunen: Ihminen : tässä kirjassa tutkitaan, mistä ihmisen keho koostuu ja miten se toimii 

Urho ja Onna tutustuvat Eira-hoitajan kanssa ihmisen toimintoihin kuten aisteihin. Havainnollistavan kuvituksen avulla kirjassa kuvataan kehon eri osia ja niiden mekanismeja. 

 

 

Kansikuva.Johanna Harkkila & Ari Virtanen: Matkani futaajaksi : Juniorijalkapalloilijan kirja 

Kirja käsittelee jalkapalloilijan elämää, treenaamista ja kehitystä juniorista huippupelaajaksi. Suomen tähtipelaajat jakavat myös omat tarinansa ja antavat vinkkejä erilaisiin tilanteisiin niin kentälle kuin ruokapöytäänkin. 

 

Kansikuva.Marjatta Levanto & Julia vuori: Rembrandt – Tottelematon 

Nuorille suunnattu taidekirja kertoo mystisen Rembrandtin tarinaa. Rembrandt on yksi maailman kuuluisimmista taidemaalareista, jonka elämään mahtui niin ylä- kuin alamäkiä. Kirjan sivuja koristavat taidokkaat maalaukset, jotka kuvastavat taiteilijan kehitystä hänen uransa alkuajoista loppuun saakka. 

 

Tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta www.tietokirja.fi 

Lasten ja nuorten tietokirjat lukuilon edistäjänä -verkkoseminaari 6.10.

Lisätietoa seminaarista Facebook-tapahtumassa! 

 

Artikkelin kirjoitti markkinointiviestinnän harjoittelija Sonja Mansikkamäki.