Kirjoituskilpailun voittajakirja Be Cool on ilmestynyt

Be Cool -kirja kansikuva, jossa on taustalla tehdas ja etualalla energiajuomatölkki, jossa lukee teksti Be cool.Voiko nolous olla supervoima?

Vilu Varennon vasta ilmestyneen Be Cool -kirjan juoni rakentuu nolostumisen ympärille ja tarjoaa lukijoilleen energiajuomalla ja huumorilla maustetun mielikuvituksellisen yläkoulumaailmaan sijoittuvan tarinan. Kirja voitti Lastenkirjainstituutin ja Kariston vuonna 2019 järjestämän Sytytä lukemisen vimma! -kilpailun, jossa etsittiin erityisesti poikia innostavaa lukemista.

Kirjan päähenkilö ”Tassu aloittaa yläkoulun niin messevällä sarjalla munauksia, ettei paluuta tunnu olevan. Pian hän kuulee, että myös hänen Kisse-siskonsa on saanut koulussa kyseenalaisen maineen. Sisko on kuitenkin mystisesti kadonnut. Asiaan tuntuu liittyvän paikallisen energiajuomatehtaan Be Cool -juoma, jota tyrkytetään koululaisille joka käänteessä. Kun salaisuuksien vyyhti siskon katoamisen ympärillä alkaa selvitä, Tassu joutuu puntaroimaan, miten totaalisesti on valmis pistämään itsensä likoon. Apunaan ja riesanaan hänellä on paras kaverinsa Justus, joka ei osaa nolostua silloinkaan, kun kannattaisi.” Lainauksissa oleva teksti on kuvaus kirjailijan kotisivuilta.

Lue lisää teoksesta kirjailija Vilu Varennon kotisivuilta.

Sivustolta löydät muun muassa kirjan trailerin sekä lukunäytteen.