Kirjastojen kesän 2022 lukukampanjat

Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävä on toteuttanut lukukampanjat kesälle 2022. Kampanjat on suunniteltu yhdessä Helsingin ja Espoon kaupunginkirjastojen kanssa. Kampanja-aika on 1.6.-31.8.2022.

Lukujengi.Perheiden ja lasten kesäkampanja on Lukujengi ja kultaisen kirjan metsästys. Lukulautapelissä Moona-poni, Sylvi-koira, Mato-käärme, Kirppu-lammas ja Touho-kissa seikkailevat tivolissa taikuri Zillin kadottamaa kultaista kirjaa etsien. Kukahan sen mahtaa löytää? Pelissä on erilaisia lukemiseen ja kirjoihin liittyviä tehtäviä, joita suorittamalla edetään kirjastosta saatavalla pelilaudalla.

Mitä lukis? -logo.Varhaisnuorten ja nuorten lukukampanja on nimeltään Mitä lukis? Kampanjassa kannustetaan osallistujia vinkkaamaan kirjoja. Ideana on, että kirjan vinkanneet saavat lunastaa itselleen kirjastosta palkinnon. Mitä lukis? –sivustolle on kerätty kirjavinkkejä erilaisiin lukutarpeisiin. Kampanjalla on lisäksi oma TikTok-tili @mitalukis, jolla julkaistaan kesän ajan erilaista sisältöä.

Voit aina kysyä hyvää luettavaa myös suoraan omasta kirjastostasi. Sen henkilökunta on paikalla sinua varten ja auttaa mielellään sinulle sopivan kirjan löytämisessä.