Kansainvälinen lastenkirjapäivä 2.4.

IBBY Finlandin logo.Kansainvälistä lastenkirjapäivää (ICBD, eli International Children’s Book Day) on vietetty vuodesta 1967 lähtien, satukirjailijana tunnetun Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta. Teemapäivää organisoi kansainvälinen International Board on Books for Young people (IBBY), jonka osana toimii myös IBBY Finland ry.

Lastenkirjapäivän teemat tulevat eri maiden IBBY-jaostoista ja tänä vuonna teema ”Cross the Seas on the Wing of your Imagination” eli ”Ylitä meret mielikuvituksesi siivin” on tullut Japanista. Kuvassa näkyvä juliste on kirjailija-kuvittaja Nana Furiyan tekemä. Teemalla ja julisteella juhlistetaan tänä vuonna mielikuvituksen merkitystä keskinäisen ymmärryksen ja suvaitsevaisuuden rakentumisessa.

Lue lisää kansainvälisestä lastenkirjapäivästä.

Lasten- ja nuortenkirjayhdistys IBBY Finland ry järjestää Lastenkirjapäivän aikuisille Pohjoismaisessa Kulttuuripisteessä Helsingissä tiistaina 2.4. klo 17-19. Luvassa on sanataiteen ja laadukkaan lastenkirjallisuuden juhlaa! Kulttuuripisteessä vietetään myös “varjo-Bolognaa”, kuvitus- ja kirjanäyttelyä Italian Bolognan lastenkirjamessujen hengessä.

Lue lisää tapahtumasta.

Kansainvälisen Lastenkirjapäivän juliste.