Kansainvälinen lastenkirjapäivä 2.4.

Kansainvälisen lastenkirjapäivän teemakuva 2023.Kansainvälistä lastenkirjapäivää (ICBD, eli International Children’s Book Day) on vietetty vuodesta 1967 lähtien, satukirjailijana tunnetun Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta. Teemapäivää organisoi kansainvälinen International Board on Books for Young people (IBBY), jonka osana toimii myös IBBY Finland ry.

Lastenkirjapäivän teemat tulevat eri maiden IBBY-jaostoista ja tänä vuonna teema ”Minä olen kirja, lue minut” on tullut Kreikasta. Kuvassa näkyvä juliste on kirjailija Vagelis Iliopoulosin ja kuvittaja Photini Stephanidin yhteistyön tulos. Teemalla ja julisteella he halusivat juhlistaa lastenkirjojen kykyä edistää tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja osallisuutta sekä yhdistää ihmisiä suvaitsevaisuuden ja ymmärryksen kautta.

Lue lisää kansainvälisestä lastenkirjapäivästä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuusyhdistys IBBY Finland ry järjestää lastenkirjapäivän kunniaksi satuja, tarinoita, taidetta ja itseilmaisua yhdistelevän perhetapahtuman 2.4.2023 Helsingissä.

Tapahtumassa pidetään kaksi kirjanlukuhetkeä sekä tehdään sanataidetta. Sanataidetehtävissä lapsi saa itse luoda omia kirjan sivuja erilaisten materiaalien ja tehtävien avulla. Tekeminen soveltuu yli 3-vuotiaille lapsille.

Lue lisää tapahtumasta.