Finlandia-palkinto Radio Popoville

Radio Popov -kirjan kuva.Vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon on voittanut Anja Portin teoksellaan Radio Popov (S&S). Kirjan on kuvittanut Miila Vestin.

Tänä vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi näyttelijä Christoffer Strandberg. Hän kuvailee kirjaa seuraavasti:

”Radio Popov on fantastinen satu, mutta myös riipaiseva, todellisuuteen ankkuroitu tarina inhimillisyydestä. Täällä maailmaa ja ihmisiä ei katsota mustavalkoisten lasien läpi. Unohdettujen lapsien vanhempia ei demonisoida. Tämä ei ole tarina hyvän ja pahan kamppailusta. Tämä on tarina, joka keskittyy hyvään sen pienissä ja suurissa muodoissa kaikesta pahasta huolimatta.”

Radio Popov on alakouluikäisille lukijoille suunnattu kertomus vanhempiensa unohtamista lapsista. Vakavasta aiheestaan huolimatta kirjassa on lämpöä ja toivoa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Tutustu Radio Popoviin.

Lue lisää lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnosta.