Kesän lukukampanjat: Lumotun puiston salaisuus ja Luettu maa

Kuvituskuva. Kuvituskuva.

Lasten ja nuorten kesän digitaaliset lukukampanjat starttaavat 1.6.2021 ja jatkuvat 31.8.2021 asti. Valtakunnalliset lukukampanjat ovat kaksikielisiä. Lukemo on mukana lukukampanjoissa kirjavinkkien ja Kirjakoplan videoiden muodossa.

Lumotun puiston salaisuus on ensisijaisesti alakouluikäisille suunnattu pelillinen lukukampanja. Lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista.

Lukupelissä edetään Thinglink-alustalla peliruudusta toiseen. Kukin peliruutu sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyvän tehtävän sekä ekstrasisältöä, kuten kuunnelmia ja minipelejä. Lisäksi jokaisessa peliruudussa on luku pelin taustatarinasta. Tarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkikaninsa kohtaavat retkellään mitä erikoisempia hahmoja ja tilanteita. Lukupelissä tehtävänä on selvittää, mistä nämä erikoisuudet johtuvat. Mikä on Lumotun puiston salaisuus?

Siirry lukupeliin (avautuu uuteen välilehteen).

Lataa lukupelin juliste.

Luettu maa on ensisijaisesti yläkouluikäisille suunnattu lukemaan kannustava pelillinen alusta, joka toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Luetun maan käyttö ei vaadi kirjautumista.

Luetussa maassa matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Jokainen kohde kartalla sisältää runsaasti ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, lukemiseen ja kirjoihin liittyviä sisältöjä sekä somehaasteen. Kirjoihin ja lukemiseen liittyviä somehaasteita voidaan suorittaa Instagramissa ja TikTokissa. Oman haastesuorituksen voi tägätä hashtagilla #luettumaa. Luetulla maalla on omat kanavansa sekä Instagramissa että TikTokissa nimellä @luettumaa.

Lumotun puiston salaisuutta ovat olleet yhdessä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän kanssa tekemässä Helsingin kaupunginkirjasto/Monikielinen kirjasto, Rovaniemen kirjasto/Suomen saamelainen erikoiskirjasto ja Celia-kirjasto.

Luetun maan on toteuttanut Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä.