Aarresaari-palkinto Kaisa Kattelukselle

Aarresaari on joka toinen vuosi jaettava palkinto, joka myönnetään kääntäjälle korkeatasoisesta lasten- tai nuortenkirjan käännöstyöstä.

Palkittava käännös voi olla lasten- tai nuortenromaani, kuva- tai satukirja, runoteos tai näitä lajeja yhdistelevä teos. Palkittava kirja edustaa omaa kirjallisuudenlajiaan ansiokkaasti ja laajentaa kulttuurien tuntemusta. Jos teos on kuvitettu, käännös huomioi kuvituksen ja sopii luontevasti sen rinnalle.

Vuoden 2020 Aarresaari-palkinnon sai Kaisa Kattelus lastenromaanin Maailman rikkain poika (Tammi 2018) kääntämisestä. Englanninkielinen alkuteos on David Walliamsin kirjoittama ja Tony Rossin kuvittama Billionaire boy.

Lisäksi jaettiin kaksi kunniakirja:

Maria Kyrö sai kunniakirjan nuortenromaanin Maresin voima: Punaisen luostarin kronikoita (Tammi 2018) kääntämisestä. Ruotsinkielinen alkuteos on Maria Turtschaninoffin kirjoittama Breven från Maresi: krönikor från Röda klostret.

Hannele Huovi sai kunniakirjan lasten runokirjan Pierun elämää (S&S 2019) kääntämisestä. Ruotsinkielinen alkuteos on Malin Klingenbergin kirjoittama ja Sanna Manderin kuvittama Fisens liv.

Käännöskirjapalkinto Aarresaari on tärkeä lisä kotimaisten lasten- ja nuortenkirjapalkintojen joukossa. Kääntäjien arvokas työ ansaitsee oman palkinnon.

Palkintosumman IBBY Finlandin jakamalle palkinnolle rahoittaa Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto Kopiostosta saaminsa tekijänoikeuskorvauksin.

Lue lisää Aarresaari-palkinnosta.